Tjestenina sa piletinom, karfiolom i brokulama
Sastojci:
– komada pilećih prsa
– pola svježe brokule
– pola glavice svježeg karfiola
– šolja vrhnja za kuhanje
– 1 kašika brašna
– 1 kašika ulja
– 1 kašika putera
– vegeta, biber i kopar (po želji)
– rendani parmezan
Priprema:
Isjeckajte pileća prsa na kockice i propržite na mješavini ulja i putera. Nakon što piletina bude gotova, izvadite je iz masnoće, a u masnoću, tj. ulje i puter dodajte kašiku brašna koje ćete vrhnje za kuhanje, vegetu, biber i kopar. Ako smjesa bude pregusta dodajte malo vode. Vratite piletinu u sos i smanjite na najnižu temperaturu. U međuvremenu skuhajte makarone, brokule i karfiol u slanoj vodi. Za kraj sve sjedinite i pospite parmezanom pred serviranje.
Izvor: www.coolinarka.com/ Foto: dobrahrana.hr
0 Comments