Tjestenina spada u onu skupinu namirnica koja je neizmjerno raznolika, prirodna i nadasve praktična te ju je kao takvu vrlo lako i jednostavno uskladiti sa gotovo svim mogućim sastojcima. Možemo je dakle upotrijebiti u juhama, za spravljanje predjela, kao priloge raznim vrstama glavnih jela, salata, zakuski pa i slastica.

Priprema tjestenine  je vrlo jednostavna i brza, jer se brzo kuha i ne zahtjeva puno pripreme, što je u današnje vrijeme kad je sve oko nas užurbano vrlo bitno. Osim toga, vrlo je zdrava i osigurava nužne hranjive sastojke, vlakna i što je možda i najbitnija njezina odlika, ugljikohidrate za energiju. Ukoliko pri pripremi  jela u koje je uključena tjestenina ne pretjerate sa sastojcima bogatim masnoćama kao što su maslac, vrhnje ili sir,  takav obrok onda može biti i niskokaloričan i nemasan.

Sastojci za 2 osobe:

• 200 grama tjestenine

• Po želji broj komada bijelog mesa piletine

• 1 luk

• 2 režnja češnjaka

• maslac

• peršin

• vrhnje

• sol

• papar

Priprema:

1.Staviti kuhati špagete

2.Na tavici s maslacem popržiti luk, češnjak i dodati piletinu, koja je prethodno bila narezana na kockice ili valjke (po želji). Posoliti i popapriti. Nakon što je prženje pri kraju dodamo vrhnje i lagano miješamo dok se sve zajedno ne poveže. Ukoliko je potrebno dodamo i Gustina, no vrlo malo.

3.Nakon što je piletina gotova, tu divnu finu smjesu prelijmo preko već gotove tjestenine. Dodamo peršina i ručak može početi.


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.