Tjestenina spada u onu skupinu namirnica koja je neizmjerno raznolika, prirodna i nadasve praktična te ju je kao takvu vrlo lako i jednostavno uskladiti sa gotovo svim mogućim sastojcima. Možemo je dakle upotrijebiti u juhama, za spravljanje predjela, kao priloge raznim vrstama glavnih jela, salata, zakuski pa i slastica.
Priprema tjestenine je vrlo jednostavna i brza, jer se brzo kuha i ne zahtjeva puno pripreme, što je u današnje vrijeme kad je sve oko nas užurbano vrlo bitno. Osim toga, vrlo je zdrava i osigurava nužne hranjive sastojke, vlakna i što je možda i najbitnija njezina odlika, ugljikohidrate za energiju. Ukoliko pri pripremi jela u koje je uključena tjestenina ne pretjerate sa sastojcima bogatim masnoćama kao što su maslac, vrhnje ili sir, takav obrok onda može biti i niskokaloričan i nemasan.
Sastojci za 2 osobe:
• 200 grama tjestenine
• Po želji broj komada bijelog mesa piletine
• 1 luk
• 2 režnja češnjaka
• maslac
• peršin
• vrhnje
• sol
• papar
Priprema:
1.Staviti kuhati špagete
2.Na tavici s maslacem popržiti luk, češnjak i dodati piletinu, koja je prethodno bila narezana na kockice ili valjke (po želji). Posoliti i popapriti. Nakon što je prženje pri kraju dodamo vrhnje i lagano miješamo dok se sve zajedno ne poveže. Ukoliko je potrebno dodamo i Gustina, no vrlo malo.
3.Nakon što je piletina gotova, tu divnu finu smjesu prelijmo preko već gotove tjestenine. Dodamo peršina i ručak može početi.
0 Comments