Jeste li jeli uštipke s jabukom, namirisane cimetom? Ukoliko je odgovor potvrdan, čestitamo na inovativnosti, a u suprotnom – izvolite na posao!


Sastojci:

2 žumanjka
60 grama šećera
1 vrećica vanilin šećera
50 grama maslaca
100 ml mlijeka
300 grama brašna
½ kašičice cimeta
prstohvat soli
½ vrećice praška za pecivo
150 grama oguljenih jabuka narezanih na tanke listiće
2 bjelanjka
ulje za prženje

[umetnime]

Priprema:

Žumanjke, šećer, vanilin šećer i maslac pjenasto izmiješajte. Dodajte mlijeko, brašno pomiješano sa cimetom, solju i praškom za pecivo i sve dobro izmiješajte. Dodajte jabuke, bjelanjke istučene u čvrsti snijeg i sve zajedno izmiješajte u mekano tijesto. Pripremljeno tijesto grabite kašikom i stavljajte u duboko zagrijano ulje i pecite do zlatno žute boje. Pečene uštipke izvadite na upijajući papir.

Posluživanje:

Prije posluživanja uštipke uvaljajte u kristal šećer.

[umetnime]

Savjet

Možete upotrijebiti kiselkaste ili slatke jabuke i shodno tome uštipcima mijenjati aromu.

Izvor: coolinarka.com
Foto: youtube.com


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.