Jeste li jeli uštipke s jabukom, namirisane cimetom? Ukoliko je odgovor potvrdan, čestitamo na inovativnosti, a u suprotnom – izvolite na posao!
Sastojci:
2 žumanjka
60 grama šećera
1 vrećica vanilin šećera
50 grama maslaca
100 ml mlijeka
300 grama brašna
½ kašičice cimeta
prstohvat soli
½ vrećice praška za pecivo
150 grama oguljenih jabuka narezanih na tanke listiće
2 bjelanjka
ulje za prženje
[umetnime]
Priprema:
Žumanjke, šećer, vanilin šećer i maslac pjenasto izmiješajte. Dodajte mlijeko, brašno pomiješano sa cimetom, solju i praškom za pecivo i sve dobro izmiješajte. Dodajte jabuke, bjelanjke istučene u čvrsti snijeg i sve zajedno izmiješajte u mekano tijesto. Pripremljeno tijesto grabite kašikom i stavljajte u duboko zagrijano ulje i pecite do zlatno žute boje. Pečene uštipke izvadite na upijajući papir.
Posluživanje:
Prije posluživanja uštipke uvaljajte u kristal šećer.
[umetnime]
Savjet
Možete upotrijebiti kiselkaste ili slatke jabuke i shodno tome uštipcima mijenjati aromu.
Izvor: coolinarka.com
Foto: youtube.com
0 Comments