Francuski liječnik, koji je bio upoznat s alternativnim metodama liječenja, kada mu je rečeno da uporedi konvencionalne i alternativne lijekove on je rekao da će, ako mu je potrebna operacija ili rehabilitacije nekih akutnih bolesti, uvijek otići konvencionalnim doktorima, a ako ima hronične probleme, da bi se rado okrenuo alternativnim iscjeljiteljima.

[umetnime]

Postoji način, koji, iako je složen i ne može se naučiti za 5 minuta, i dalje možete početi koristiti. Osim toga, vrlo je efikasan, čak i kada ga primjenjuju početnici, i što je najvažnije, ako pratite osnovna pravila, bit ćete potpuno siguran.

Govorimo o korejskoj akupresuri na rukama i nogama pod nazivom “Su-Jok”, što doslovno znači ručno stopalo. Slično kao kineska tradicionalna akupunktura ili Ayurvedska medicina, ova metoda se zasniva na energiji meridijana povezanoj sa našim tijelima.

Naime, svaki organ je dio čitavog našeg tijela i povezan je sa ostatkom tijela i uma, biohemijski, neurološki i energetski. Pojava energičnih poremećaja uvijek počinje prije pojave bolesti određenog organa. Tada je mnogo lakše ukloniti problem. Međutim, pitanje je kako da znamo, da li je bolest umanjena: Zbog svakodnevnog stresa i ubrzanog načina života, izgubili smo prirodni osjećaj koji nam govori, ako nešto nije u redu s nama.

Srećom Su Jok akupresura nudi odgovor. Kako je cijeli vaš organizam naslonjen na ruke (ili noge), možete pronaći tačku u vezi sa određenim organima. Možete vidjeti na slici koji je organ povezan s odgovarajućom tačkom na dlanu, koja je bolna na dodir, u odnosu na druga mjesta na dlanu. I obrnuto – ako je određena tačka na dlanu vrlo bolna na dodir od ostalih, imate problem sa organom u vezi s tom tačkom. Slika prikazuje gdje se na dlanu nalaze pluća i srce, a ispod možete vidjeti video i za crijeva i jetru.

Dijagnoza, kao i liječenje ovim putem se vrši uz pomoć dijagnostičkih štapića (prikazano u nastavku). Naravno, ne trebate neke posebne štapiće, nego morate pronaći duže, ali ne i oštre predmete. Ako želite možete koristiti prazno pero.
Sve što trebate znati je da svaka tačka tijela, svaki organ, odgovara jednom određenom mjestu na dlanu. Ako obratite pažnju na dlan kao da je vaše tijelo vidjećete da je palac-glava i vrat, kažiprst i mali prst su ruke, srednji i prst gdje nosite prsten predstavljaju noge, unutrašnjost dlana su grudi i stomak. Također, na primjer, desna podlaktica je još jedan zajednički mali prst na desnom ili lijevom dlanu. Vrat je zglob kažiprsta vašeg desnog dlana. Trebalo bi pronaći tačku koristeći tu logiku.

Kada ste pronašli tačku morate koristiti štap ili neki drugi predmet koji je pogodan za tu svrhu, kako bi ga masirali čineći kružne pokrete, od kazaljke na satu ili u suprotnom smjeru. Onda vam je potrebno da stavite sjeme heljde i popravite ga sa gipsom. (U tu svrhu možete koristiti i druge sjemenke, ali ovo je najpogodnije, kao što se može vidjeti u video prikazu).

Samo sa ovim znanjem možete uspješno izliječiti migrene, bol u vratu i leđima i mnoge druge bolesti.

Primijetit ćete rezultate odmah, a ako želite dugoročno rješenje morate biti uporni.

Budući da svi mi imamo bolove u leđima, pronađite tačku i zaustavite sami bol!

 

domacin.ba/healthyfoodstar


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.