“Priroda je jedina knjiga koja na svim listovima nudi mnogo sadržaja.” – Goethe

Priroda nije nista drugo nego zagonetna pjesma.

Kako je vikend namjenjen za odmor i rekreaciju tako i mi vikendom biramo malo opuštenije teme. Ovaj put Vam donosimo slike koje nam je ustupio naš saradnik. Ukoliko Vam se svide njegove fotografije još njegovih radova možete pronaći na njegovoj službenoj facebook fan stranici Bosnae photography.   Uživajte:

Namjera nam je probuditi poštovanje prema prirodi radi nje same, zbog njene vitalne važnosti i zbog zahvalnosti koju joj dugujemo u svakom smislu, od našeg fizičkog opstanka do izuzetnih poruka mudrosti koje nam daje u svakom trenutku.

Priroda je zaista puna dragocjenih primjera, ali trebamo uroniti u nju i čitati iz nje ono što nam nudi, neovisno o knjigama koje imamo. U mnogim prilikama, našoj je duši potrebno ovo drugačije čitanje, u tišini, jednostavno, kada su riječi suvišne, a pojavljuju se ideje. Kada uspostavimo kontakt s prirodom, nastaje čudo: nedostaju riječi, a izviru ideje, stare i nove, koje se po tisućiti put rasplamsavaju u srcu onoga tko osjeća da je, unatoč svim promjenama na svijetu, na Zemlji koja nam je boravište, priroda bila i uvijek će biti.


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.