Jeste li se ikad zapitali koliko ćete dugo živjeti? ZNATE LI KOJI JE NAJBOLJI RECEPT ZA ZDRAVLJE I DUG ŽIVOT? Pitanje vaše smrtnosti sigurno će se pojaviti u nekom trenutku, to je u ljudskoj prirodi.

Zdrav život je izraz koji mnogim muškarcima ne znači puno. Jedini način na koji ga mogu shvatiti je da ih njihova draga, više ili manje uspješno, nagovaranjem natjera da primjene barem neki od postulata.

Recept za zdravlje i dug život Vam pomaže da u današnjem vremenu brzog života poboljšate svoj život. Savremeni način života vrlo rijetko ili nikako ne dopušta da razmišljate o načinu vođenja svog života, o navikama kojima robujemo, o načinu ishrane koji praktikujemo, te općenito svim utjecajima na njega,

Ljudski organizam vrlo lako postane neuravnotežen. Odnosno „iskoči“ iz prirodnog balansa/ravnoteže u kojoj bi se trebao nalaziti i u kojoj nema zdravstvenih problema. Na neuravnoteženost svih procesa u organizmu, utječu mnogi unutrašnji i vanjski faktori. Opis posla koji obavljamo, nivo stresa ili drugih štetnih dejstava kojima smo izloženi, način ishrane koji praktikujemo, količina fizičke aktivnosti koju sedmično izvršavamo, historijat bolesti/zdravstvenih problema koje smo pretrpjeli te određene karakteristike našeg metabolizma i trenutno stanje u kojem se ono nalazi.

RECEPT ZA ZDRAVLJE I DUG ŽIVOT

Stoga ne čudi da je istraživanje pokazalo kako je brak odličan recept za uspješno preživljavanje srčanog udara jer podrška supružnika je neprocjenjivo korisna.

Kod ovih pacijenata hospitalizacija nakon srčanog udara u prosjeku traje dva dana kraće nego kod pacijenata koji nisu u braku.

Prema podacima za oko 25000 žrtava srčanog udara, pacijenti koji su u braku imaju prosječno 14 % manji rizik od smrti zbog srčanog udara.

Uz to, zdrav život je odličan recept za prevenciju karcinoma. Rizik za smrt od raka je u ovom dijelu populacije do 61 % manji. Tako piše stručni časopis Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention.

Ključne sastavnice kada je u pitanju recept za zdravlje i dug život su redovita tjelovježba i zdrava prehrana, pojašnjavaju znanstvenici.

Zdrave životne navike pokazale su se posebno važnima glede prevencije karcinoma dojke, endometrija i debelog crijeva.

Prema novim procjenama, nekvalitetna prehrana, pretjerana konzumacija alkohola, prevelika tjelesna masa i tjelesna neaktivnost doprinose razvoju više od 20 % slučajeva raka.

Još savjeta pronađite klikom ovdje!

Posjetite i naš turističko informativni portal www.posjeti.ba


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.