Studija iz 2006 objavljena u časopisu Journal of Dentistry otkrila je da ulje klinčića radi isto kao benzocain kod pomoći sa zuboboljom i hroničnom upalom zuba.

[umetnime]

Klinčić se koristi kao začin stoljećima, jer daje bogat i pikantni okus u mnogim receptima. On je jedan od najvažnijih sastojaka u mnogim proizvodima, u osnovi, jer sadrži prirodni sastojak eugenol koji potiče cirkulaciju krvi i koristan je za kardiovaskularni sistem.

Klinčić je snažan antioksidans koji može pomoći kod uništavanja slobodnih radikala i kod jačanja imuniteta.

Možete koristiti cijele klinčiće, stavite nekoliko komada u blizini bolnog područja na nekoliko minuta, dok oni malo omekšaju, a zatim sažvakajte klinčić sa zuba koji vas boli.

Kada je zubobolja jača, koristite ulje klinčića (dostupno u biljnim apotekama), koje djeluje kao anestetik.

Pomiješajte 2 kapi ulja klinčića s oko pola kašičice kokosovog ulja, a zatim potopite komad vate u ovu mješavinu. Onda taj komad vate držite u ustima protiv upale zuba ili desni. Kada se bol ublaži, ispljunute vatu i bacite je. Ne koristite ovu metodu u krevetu tokom noći, jer postoji opasnost od gušenja.

Pored toga što djeluje kao anestetik, ulje klinčića ulje djeluje protuupalno i ublažava uzrok bola, dobro je za svjež dah.

Izvor: healthyfoodhouse


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.