Med, voda i cimet je moćna i ljekovita kombinacija. Ovaj napitak će okrjepiti i očistiti cijeli organizam. Ima mnogo pogodnosti korištenja vode sa medom i cimetom preventivno dejstvo i jača imunitet. Jednostavna je recptura za pripremu medene vode sa cimetom: jedna velika kašika prirodnog meda se rastvori u jednoj čaši tople vode (nikako vruće). Potom dodajemo cimet. Ova voda je cijenjena od davnina jer sadrži 30% meda. Zato se strujtura ove vode izjednačava sa strukturom krvne plazme. Med je potrebno zahvatiti obavezno sa drvenom kašikom. Mješanje neka bude intenzivno da se med otpuno rastvori.

10 zdravstvenih pogodnosti korištenja vode sa medom i cimetom

  1. Topla medena voda spremljena na sobnoj temperaturi pomaže u boljem varenju hrane. Ovo je izuzetan pokretač za „lijena crijeva“. Crijeva će očistiti od parazita. Neće dozvoliti parazitima da se duže zadržavaju i razmnožavaju u crijevima.
  2. Voda sa medom će poboljšati rad cjelokupnog gastrointestinalnog trakta.
  3. Ovaj jednostavni napitak je odličan za jačanje imuniteta. Proces liječenja ide iz debelog crijeva gdje voda sa medom počinje sa razgradnjom naslaga fekalija.
  4. Obnavlja kompletnu crijevnu mikrofloru. Eliminira mogućnost za pojavu ozbiljnih zdravstvenih problema (naprimjer dis-bakteriozna crijeva).
  5. Rasterećuje bubrege i mokraćnu bešiku tokom noći. Jer med sakuplja vodu. Ovo je izuzetno dobro protiv noćnog uriniranja djece. Nekontrolisano uriniranje se rješava na potpuno bezbolan i jednostavan način i bez medikamenata.
  6. Voda jača organizam. Zaustavlja curenje vode iz nosa. Sprječava viruse i lijeli bronhitis. Zato što med ima antioksidativno dejstvo.
  7. Djelotvorna je protiv bakterijskih i gljivičnih infekcija. Vodu treba konzumirati ujutro na prazan stomak. Ispija se odjendom ili u nekoliko malih gutljaja. Cilj je da voda što prije dospije iz želudca u crijeva da započne proces čišćenja organizma.
  8. Voda sa medom s epije ujutro jer med daje tijelu energiju potrebnu za ostatak dana.
  9. Mješavina meda i cimeta se odvajkada koristi u alternativnoj medicini i savremenoj medicini. Med lijeli sve vrste bolesti ali bez komplikacija. Moderna medicina kaže da i dijabetičari mogu koristiti med u određenim dozama iako je med sladak. Mješavina meda, vode i cimeta se može piti svako jutro prije doručka i noću prije spavanja. Redovnim unosom ovog napitka se smanjuju masne naslage i tjelesna težina. Ova smjesa ne dopušta nagomilavanje masti u tijelu.
  10. Voda sa medom i cimetom ima efekat čišćenja digestivnog trakta. Uništava parazite i bakterije koje usporavaju proces varenja. Ova kombinacija je značajna za tegobe srca. Preporučuje se mazati mješavinu na komad hljeba svakog jutra. Ovaj doručak smanjuje nivo holesterola u arterijama. Sprječava infarkte odnosno srčane udare. Redovna konzumacija pobljšava disanje i jača srčani mišić.

Još zanimljivih članaka pronađite klikom ovdje!

Preporučujemo da posjetite i naš portal www.posjeti.ba

Categories: Zdravlje

Amela Hajdarevic

Dugogodišnji dopisnik portala sa velikim iskustvom. Za vas priprema najbolje savjete.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.