Većina nas kuha kukuruz u vodi. Mi ćemo vam otkriti novi način kuhanja.
[umetnime]
Trik je vrlo jednostavan i pomaže da se kukuruz pravilno skuha. Bit ćete zapanjeni.
Kuhari ne kuhaju svoj kukuruz u toploj vodi. Umjesto toga, oni puste vodu da provri i dodaju maslac i mlijeko u cilju poboljšanja ukusa. Zatim u šerpu ubace kukuruz da se kuha.
Kada je kukuruz gotov, probajte ga i vidjet ćete da je svako zrno upilo maslac i mlijeko. Izbjeći ćete nered po kuhinji, jer se ne treba razmazati maslac na kukuruz. Ovakvim načinom kuhanja, kukuruz će imati isti ukus.
Da li imate svoj poseban način kuhanja kukuruza? Ako je vaš odgovor da, ipak trebate probati i ovaj recept. Nakon toga podijeliti svoje recepte i recite nam koji vam se više sviđa.
Izvor:healthydefinition
0 Comments