Kako iskoristiti ostatke kruha? – je često postavljeno pitanje u svim domaćinstvima.

Često se desi da nam ostane staroga kruha, pa onda ne znate što biste sa njim. Pitate se kako iskoristiti ostatke kruha?, a da se ne baci.

U mjesecima u kojima je poželjno što manje susreta, mnogi među nama vjerojatno i ne idu svakoga dana u kupnju namirnica; obave veću kupnju, pa su nekoliko dana mirni. No, pri tome se može dogoditi da loše procijene potrebe za nekom namirnicom, pa mogu, recimo, ostati bez kruha ili pak mogu ostati s viškom (suhog) kruha.

Dobro je znati da osušena štruca kruha nije izgubljena, tim više što je pred nama više dana praznika, jer i tada često kupimo previše svega, pa i kruha. Ovim jednostavnim postupcima možemo kruhu vratiti svježinu.

No, prvo treba nešto razjasniti – kruhu kojeg je zahvatila plijesan nema pomoći. I ne pokušavajte ga jesti, jer je opasan po zdravlje. Jedino dobro što s njim možete učiniti jest baciti ga u bio otpad. Ali ako se kruh samo sasušio, nije za baciti.

BosanskaPopara2-1024x519

 

Mi Vam donosimo jednu veoma kreativnu ideju kao odgovor na pitanje: Kako iskoristiti ostatke. Naime, hljeb izrežete na kockice, stavite u nauljenu tepsiju i stavite 5-10 min u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva . U međuvremenu umutite pjenasto 4 jajeta, dodate 1 dl mlijeka, kašiku pavlake i začine po želji . Nakon što se kruh zapeče prelijete ga smjesom koju ste umutili , a potom ostavite da se peče 20 – 30 min i dalje na temperaturi od 180 stupnjeva. Tako pripremljene ostatke kruha poslužite kao prilog ili uz osvježavajuću salatu .

Dobar vam tek!!!

Autor: Žana Matić


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.