Čak i ako maline spadaju u skuplju vrstu voća, mnoge domaćice uživaju u pripremi zimnice upravo od ovog voća. Uz to, džem od malina možete pripremiti i od zamrznutih malina, mada morate znati da je i cijena ovako ostavljenih malina viša.

dzem_od_malinaUkoliko poštujete recept za spremanje domaćeg džema od malina, onda uvijek ide polovina količine šećera u odnosu na količinu voća. Pri tom se ovaj džem vrlo lako priprema. .

Poslijednjih godina je sve prisutnije spremanje zimnice sa džemfiksom. Međutim, iako takav način znatno ubrzava pripremu, ipak je drugačiji ukus džema pripremljen na potpuno prirodan način i sa džemfiksom.

Za spremanje domaćeg džema od malina biće vam potrebni slijedeći sastojci:

  • 2 kg malina
  • 1 kg šećera

Kako se pravi domaći džem od malina?

Domaći džem od malina je, u principu vrlo lako pripremiti, samo zahtjeva određeno vrijeme.

Prvo je potrebno da dobro operete voće i još bolje ga ocijedite.
Zatim, kada se potpuno ocijede poredajte maline u šerpu u kojoj ćete kuhati džem i ostavite da tako odstoje preko noći.

Kako se kuha domaći džem od malina?

Ovako pripremljene maline stavite na tišu vatru da se kuha. Važno je da šerpa u kojoj se kuva džem bude otklopljena. Vrijeme kuhanja je od 15 do 20 minuta, nema potrebe duže.

Kada sklonite sa ringle odmah skinite pjenu koja se uhvatila od kuvanja i ostavite džem 10 do 15 minuta, kako bi se stegao.

Zatim sipajte u pripremljene, sterilisane tegle i ostavite da se postepeno hladi.

Kada se potpuno ohladi, odložite tegle na hladno mjesto.

(receptizasvakog.com)

Još savjeta potražite klikom ovdje!


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.