Pretpostavljamo da vam nije palo na pamet koliko je kupus zdrav! U nastavku vam prenosimo par korisnih savjeta.

Otok

Kupus ima anti-inflamatorno svojstvo, pa je odličan protiv upala. Stavite nekoliko listova kupusa na nateklo područje i ostavite preko noći. Samo se potrudite da ne zatežete previše.

otok-0

Tiroidna žlijezda

Kupus pomaže pravilnom funkcionisanju ove žlijezde. Stavite nekoliko listova kupusa na vrat, obmotajte zavojem i ostavite preko noći.
tiroidna-zlezda-1

Glavobolje

Stavite nekoliko listova kupusa na sljepoočnice i navucite kapu kako listovi ne bi spadali. Glavobolja bi trebalo da prestane.
glavobolje-2

Bol u grudima

Mnoge žene osjećaju bol u grudima, pogotovo kada doje djecu. Ovo je veoma nelagodna situacija, a kupus će sigurno pomoći.
bol-u-grudima-3

Astma

Najveći broj zelenog lisnatog povrća pomaže kod bolesti disajnih puteva, potvrdila je studija australijskog Univerziteta Melburn. Ovo povrće bogato je vitaminima A, C i B6, gvožđem, kalcijumom i vlaknima.
astma-4

Rak materice

Svjež kupus, a i njegov sok imaju antivirusna i antibakterijska svojstva. Pospješuje metabolizam estrogena i štiti od raka dojke i materice.
rak-materice-5

Rak na želucu

Isjeckajte pola glavice kupusa, posolite i iscijedite jedan limun. Ostavite da odstoji. Dnevno bi trebalo piti 3-4 čaše ovog soka.
cir-na-zelucu-7

Malokrvnost

Kupus sadrži mnogo hlorofila, mineralnih soli i vitamina te se preporučuje malokrvnim osobama, bilo da je sirov ili kuhan na pari.
malokrvnost-8

Izvor: fokuzz.com


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.