Mali prehrambeni biznisi su sve češći na našem tržištu

Ako ste mislili da ćemo se zaustaviti samo na 5 mini biznisa koji su vrijedni vaše pažnje, prevarili ste se.

Jer mnogo ih je i svi oni zaslužuju vašu pažnju.

Kojih je to pet mini prehrambenih biznisa na koje morate obratiti pažnju prilikom naredne kupovine pročitajte u nastavku.

Đed Niko – prehrambeni biznisi

Ovako kul ime može imati samo kul brend – a Đed Niko je baš to. Kul, ovaj ljut. Iza njega stoji Žarko Malešević iz Podgradaca kraj Bosanske Gradiške, koji proizvodi domaće ljute soseve.

U ponudi je nekoliko soseva koji se razlikuju po ljutini a u njih se ne dodaju nikakvi konzervansi i aditivi. Većinu ljutih papričica proizvedu sami, a dio kupe od lokalnih proizvođača.

Zato, kada poželite da nekome zaljutite život, javite se Đedu Niki na Fejsbuk!

Vuk Tartufi

Nakon Gradiške, selimo se u komšiluk, odnosno u Krupu na Vrbasu gdje Mijodrag Vuković skuplja tartufe i on njih proizvodi razne namaze. Plan mu je da u budućnosti ponudi i nadzemne samonikle dijelove gljiva. U svojoj proizvodnji ne koriste vještačke dodatke, pojačivače ukusa ili mirisa i sve proizvode ručno.

Fungi kultura

Fungi kultura je priča o bukovačama tri prijatelja iz Tuzle. Oni su pokrenuli proizvodnju ove gljive iz ljubavi prema zdravoj hrani i to baš za vrijeme pandemije! Svoju proizvodnju zasnivaju na ekološkim principima uzgoja, a ekipa nije škrta pa tako na svom Fejsbuk profilu dijele i recepte u kojima je glavna zvijezda upravo ova gljiva.

Čekirajte ih!

Čokomed – prehrambeni biznisi

Zdrava nutela? I to još domaća? E pa i to je moguće u pčelinjacima Rajčević iz Kozarske Dubice. Sa četvrtom generacijom pčelara u porodici, Rajčevići su odlučili da unaprijede svoj biznis pa su lansirali ČokoMed – zdravu verziju nutele koja je napravljena od meda, kakaa, lješnjaka i oraha.

Mi smo već zainteresovani da degustiramo ovaj proizvod. A vi?

FooDish – prehrambeni biznisi

I zadnji na ovoj listi, ali ne i manje važan jeste biznis koji je lansiran prošle godine – FooDish. Riječ je o domaćem temeljcu – goveđem i kokošijem koji su prirodni domaći proizvodi, spremljeni po tradicionalnoj recepturi koristeći visokokvalitetne namirnice domaćeg porijekla. Iza njega stoje dvije žena zbog čega ova kompanija ima našu, još veću podršku!

To je sve od nas, za sada. A sada želimo da čujemo vas! Imate li već svog favorita?

Još korisnih informacija potražite klikom ovdje!


0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.