Ova snažna antibiotička kombinacija se preporučuje u slučajevima bakterijskih i virusno povezanih zdravstvenih problema. Osim toga, spriječava rak i jača imunitet.

Ovaj izvanredan lijek je toliko moćan zbog izuzetnih osobina svojih sastojaka, kurkume i meda. Oba sastojka su također odgovorna za svoj epitet “zlatni”, jer oni daju zlatnu boju ovoj mješavini.

[umetnime]

Med i kurkuma su jedni od najboljih prirodnih lijekova, a njihova kombinacija ima protuupalno, antibakterijsko i antikancerogeno svojstvo. Također ima sposobnost da poboljša i crijevnu floru i cijeli proces probave.


Ono što je vrlo povoljno kod upotrebe ovog lijeka je da, za razliku od tableta koje kupujemo i koje su hemijskog sastava, zlatna smjesa ne izaziva nikakve neželjene efekte.

Recept

Sastojci:

  • 1 čajna kašika fino naribane limunove korice
  • 1 čajna kašika kurkume
  • 100 grama organskog meda
  • 2 čajne kašike prirodnog jabukovog sirćeta
  • Prstohvat crnog bibera

Priprema:

U zdjeli pomiješajte kurkumu, jabukovo sirće i crni biber. Dodajte limunovu koricu i med. Promiješajte da dobijete homogenu smjesu. Premjestite ovu mješavinu u staklenu zdjelu i stavite u frižider.

Korištenje:

Ukoliko ovu zlatnu mješavinu koristite za jačanje imuniteta, poboljšanje vašeg zdravlja i za spriječavanje raka, uzmite jednu kašiku smjese dnevno. Da bi se postigli najbolji rezultati, lijek konzumirajte ujutro.

U slučaju prehlade ili neke druge infekcije, uradite slijedeće: uzimajte pola kašičice mješavine svakih sat vremena, u prva dva dana. U naredna dva dana, trošite pola kašičice lijeka svaka dva sata. Nakon četvrtog dana, trošite pola kašičice tri puta dnevno. Ponovite ovaj postupak sve dok potpuno eliminirate sve simptome.

Kako bi ova izuzetno zdrava kombinacija bila što efektnija, od vitalnog je značaja da je konzumirate na odgovarajući način. Stavite lijek u usta i sačekajte da se potpuno istopi. Nakon gutanja, sačekajte nekoliko minuta prije nego što popijete nešto drugo.

Osim toga, možete je konzumirati kao doručak ili je dodati u čaj. Jednostavno namažite ovu zlatnu mješavinu na komad kruha i pojedite je ujutro. U slučaju da je stavljate u čaj, radi spriječavanja gubitka njenog efekta, čaj ne treba da bude previše vruće.

Izvor: healthyfoodplans.net


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.