Mnogi se slažu da je pileće meso jedno od najkorisnijih i lako probavljivo za tijelo. Teško je zamisliti našu prehranu bez nje. Pileće meso se široko koristi za kuhanje prvi, drugi tečajevi, salate, predjela. Liječnici preporučuju da se koriste pileća krilca u različitim dijetama. Osobito s onima za liječenje probavnog trakta. Ali ako se radi o pilećim nogama, onda je takvo meso kontraindicirano za one koji su prisiljeni posegnuti za dijetom, jer sadrži veliku količinu masti. Posebno je opasna upotreba nogu osoba koje pate od bolesti kardiovaskularnog sustava.
Prednosti pilećeg mesa
Kao što smo već saznali, liječnici preporučuju da pileće meso uključite u jelovnik pravilne prehrane.
Piletina ima blagotvoran učinak na živčani sustav. Posebno za one koji pate od depresije, nesanice i čestog stresa. Pileće meso je zaštitna barijera za tijelo. Znanstvenici su primijetili da su oni koji često koriste ovaj proizvod manje vjerojatno da će patiti od prehlade.
Mnogi liječnici vjeruju da je pileće meso vrlo korisno za osobe koje pate od dijabetesa, poliartritisa, gihta, peptičkog ulkusa.
Zdrave se ljude potiče da jedu ovo meso najmanje dva puta tjedno, što je dobra prevencija ateroskleroze i moždanog udara.
Drugi važan razlog za jelo bijelog mesa je prisutnost aminokiseline kao što je glutamin, koja pomaže u izgradnji mišićne mase.
Za razliku od svinjetine i govedine, pileće meso pomaže normalizirati metabolizam, snižava kolesterol i poboljšava funkciju bubrega.
Još jedna nesumnjiva prednost takvog prehrambenog proizvoda je da ga mogu koristiti ljudi s visokom i niskom kiselosti želuca.
Recept za pileća krilca
Potrebno je:
1kg pilećih krilaca
malo Vegete
malo kurkume
400 g makarona (više vrsta)
Parmezan (po izboru)
Način pripreme jela:
Obariti pileća krilca. Posoliti i posuti sa malo kurkume (ukoliko je već imate, inače nije neophodno) i pržiti 30-40 minuta na laganoj vatri (dok ne porumene).
Skuhati makarone (šarene, obične ili sa špinatom) na način koji vam odgovara najviše (al dante, normalno,…itd.). Iscijediti skuhane makarone i dodati supenu kašiku vegete.
U dublji tanjir sipati makarone. Posuti ih parmezanom (po želji). Na makarone poredati pržena pileća krilca.
Napomena: Jelo je ukusno kada se jede toplo ili hladno. Navedena količina potrebnih namirnica dovoljna je za četiri odrasle osobe. Potrebno vrijeme za pripremu ovog jela je oko 1h.
0 Comments