Prirodna voda za ispiranje usta je korisna protiv lošeg zadaha. Ne sadrži alkohol, šećer, arome ni vještačke boje. Zato je pogodna za zdrave i bolesne osobe te osobe sa dijabetesom tipa 2. Dah u momentu čini prijatnijim i svježim. Prirodna voda ima antiseptičko dejstvo te oblaže sluzokožu usta. Sa redovnom upotrebom se smanjuje mogućnost nastanka bolova i krvarenja u ustima te upalnih procesa grla i usnog ždrijela.


Potrebno je 5 kapi esencijalnog ulja peperminta, 3 kapi esencijalnog ulja karanfilića, malo morske soli, 100 ml pročišćene vode i boca sa raspršivačem. Ulja ukapajte u sol. Smjesu stavite u plastičnu bocu. Zatvorite i snažno mućkajte 2-3 minute. Držite van dohvata svjetlosti i izvora toplote. Smjesu možete prskati u usta. Ili, otvoriti bocu te uzeti malu kašiku rastvora. Prirodna voda za ispiranje usta se mućka u ustima i ispljuni. Bocu treba protresti prije korištenja smjese. Tako je efekat bolji, a sasojci su dobro promješani.

Ovaj rastvor djeluje protiv zubobolje jer je karanfilić prirodni anestetik. Zubobolju brzo neutrališe pa se nekada davno koristio u stomatologiji umjesto anestezije.

www.farmer.ba

www.biohalilovic.ba

  • Obala 27, Ilijaš
  •  033 403 – 244 ili 061 901 – 830Amela Hajdarevic

Dugogodišnji dopisnik portala sa velikim iskustvom. Za vas priprema najbolje savjete.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.