Rezana paprika sa bijelim lukom će postati Vaš omiljeni obrok kada probate ovaj recept.
Paprika je jedna od najpopularnijih vrsta povrća u svijetu, a uz to ju je lako i uzgojiti.
Svaki vrt u koji se zasadi obogaćuje širokom paletom sorti i boja koje variraju od zelene, žute, narančaste, crvene, ljubičaste ili smeđe.
Jedan od razloga njene omiljenosti je i njen okus, zbog kojeg je dio mnogih sirovih i kuhanih jela te predstavlja nezamjenjiv začin.
Povijesni ostaci iz Perua ukazuju na to da su se u Srednjoj i Južnoj Americi konzumirale još prije 9600 godina.
Kolumbo ih je donio u Europu 1493. gdje su vrlo brzo proširene i kultivirane.
Danas se u svijetu uzgaja oko 50 sorti paprika.
Osim primamljivog okusa, imaju i posebne ljekovite odlike zbog kojih su dobrodošle na svačijem tanjuru.
Sastojci
- 5 kg paprike
- 1 l kiska
- 10 dkg soli
- 30 dkg šečera
- 2,5 dl ulja
- 10 dkg bijelog luka
- 1 konzervans
Kako se priprema rezana paprika sa bijelim lukom
Papriku očistite, operite i nazežite na rezance.
Stavite ju u zdjelu te zalijte kiskom, dodajte sol, šečer, nasjeckani bijeli luk, ulje i konzervans.
Smjesu povremeno promiješajte i nek odstoji 24 sata.
Papriku stavite u flašice i zalijte sokom/sirčetom koje je ostalo u zdjeli.
Posluživanje
poslužite uz razna mesna jela
http://www.coolinarika.com/
Još zanimljivih članaka pronađite klikom ovdje!
Preporučujemo da posjetite i www.posjeti.ba
1 Comment
Savjeti za bolji ajvar - domacin.ba · 17. Septembra 2021. at 23:19
[…] je zimnica o čijem receptu se može dan noć raspravljati. Koji su to savjeti za bolji ajvar? Da li ih […]