Rezana paprika sa bijelim lukom će postati Vaš omiljeni obrok kada probate ovaj recept.

Paprika je jedna od najpopularnijih vrsta povrća u svijetu, a uz to ju je lako i uzgojiti.

Svaki vrt u koji se zasadi obogaćuje širokom paletom sorti i boja koje variraju od zelene, žute, narančaste, crvene, ljubičaste ili smeđe.

Jedan od razloga njene omiljenosti je i njen okus, zbog kojeg je dio mnogih sirovih i kuhanih jela te predstavlja nezamjenjiv začin.

Povijesni ostaci iz Perua ukazuju na to da su se u Srednjoj i Južnoj Americi konzumirale još prije 9600 godina.

Kolumbo ih je donio u Europu 1493. gdje su vrlo brzo proširene i kultivirane.

Danas se u svijetu uzgaja oko 50 sorti paprika.

Osim primamljivog okusa, imaju i posebne ljekovite odlike zbog kojih su dobrodošle na svačijem tanjuru.

Sastojci

Kako se priprema rezana paprika sa bijelim lukom

Papriku očistite, operite i nazežite na rezance.

Stavite ju u zdjelu te zalijte kiskom, dodajte sol, šečer, nasjeckani bijeli luk, ulje i konzervans.

Smjesu povremeno promiješajte i nek odstoji 24 sata.

Papriku stavite u flašice i zalijte sokom/sirčetom koje je ostalo u zdjeli.

Posluživanje

poslužite uz razna mesna jela

http://www.coolinarika.com/

Još zanimljivih članaka pronađite klikom ovdje!

Preporučujemo da posjetite i www.posjeti.ba


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

1 Comment

Savjeti za bolji ajvar - domacin.ba · 17. Septembra 2021. at 23:19

[…] je zimnica o čijem receptu se može dan noć raspravljati. Koji su to savjeti za bolji ajvar? Da li ih […]

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Mini Cart 0

Your cart is empty.