Savršen spoj ukusa – kremasta torta bez glutena
Kremasta torta je omiljena poslastica mnogih, domaćicama – jer je jednostavno za pripremu, a deci i muškarcima zbog fila koji je najvažniji deo torte. Ova kremasta torta bez glutena zbog kore od mljevenih oraha spaja ukuse tradicionalnih torti i modernih, lakih i jednostavnih za pripremu torti kojima je glavni sastojak krem.
Sastojci:
2 jajeta
100 g šećera
100 g brašna bez glutena
50 g mlevenih oraha
prašak za pecivo
želatin
4 pudinga od vanile
1 l mleka
12 kašika šećera
1/2 l šlaga
jagode ili drugo voće o želji
Biskvit za tortu bez glutena
Priprema:
2 žumanceta umutiti sa 100 grama šećera. Dodati 5 kašika vode i sve umutiti i dodati 50 grama mlevenih oraha, prašak za pecivo i 100 grama brašna. Posebno umutiti 2 belanceta i sjediniti smesu špatulom, postepeno dodajući belanca. Peći na 170 stepeni oko 25 min. Proveriti biskvit čačkalicom.
Krem za kremasta torta bez glutena
Priprema: Vrećicu želatina pomešati s 4 kašike hladne vode i ostaviti 10 minuta da nabubri.4 pudinga od vanile pomešati sa 12 kašika šećera i skuhati u 1 litar mleka. U vruću smesu dodati nabubreli želatin i mešati dok se želatin ne otopi.Posebno umutiti pola litra šlaga.Sve sastaviti i izliti na biskvit. ostaviti kratko na hlađenje dok se pripremite jagode. Sveže jagode posložite na kremu i zalijte crvenim preljevom za tortu pripremljenim po uputstvu na vrećici.
Uživajte!
Izvor: www.alergijaija.com
Pronađite još savjeta klikom ovdje!
0 Comments