Mnogi ljudi ne znaju da se imunitet može poboljšati prirodnim putem. Sok od narandže i limuna pomaže u podizanju imuniteta. 

Imunološkom sistemu je potrebno održavanje tokom cele godine.

Dobar imuni sistem je važan, jer obezbeđuje uživanje u životu, a takođe i zaštitu od opasnih oboljenja.

Pad imuniteta može biti uzrokovan različitim faktorima i zato treba što pre delovati i ojačati ga, jer bez njega telo nema svoj odbrambeni mehanizam koji će ga čuvati od slobodnih radikala.

Vitamin C podstiče normalno funkcionisanje imunog sistema i pomaže u smanjenju umora i iscrpljenosti.

Njega u najvećoj koncentraciji možemo naći u citrusnom voću.

Citrusi se mogu uključiti u ishranu da bi se poboljšao imunitet ili se od njih mogu praviti prirodni lekovi i preparati koji imaju istu namenu.

U svakom slučaju, odabir citrusnog voća kao sredstva za dizanje imuniteta je pun pogodak, a rezultati su uočljivi veoma brzo.

Sok od narandže i limuna

Napravite otopinu miješajući malo limunske kiseline i sode bikarbone. U otopini operite naranče i limun. U velikom 10-litarskom loncu otopite šećer. Oprano voće narežite na sitne kocke. U poseban lonac dodajte voće, malo vode i preostalu limunsku kiselinu. Voće kuhajte dok ne omekša. Skuhano voće sameljite oštrim mikserom. Pomiješajte zašećerenu vodu i samljeveno, skuhano voće. Sok procijedite i ulijte u boce.Uživajte.

Sastojci:

Naranče 4 kom
Limun 2 kom
Limunska kiselina 60 g
Šećer 1 kg
Voda 10 l
Soda bikarbona 1 zlica

Vrijeme pripreme: cca 60 minuta
Zahtjevnost: jednostavno

Izvor: receptizasvakidan.com

Za još recepata kliknite ovdje!


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

1 Comment

NARANDŽINA KORA! ČINI ČUDA VAŠEM TIJELU! - domacin.ba · 14. Septembra 2021. at 15:26

[…] Narandžina kora kao i jabuke sadrži mnoge nutritivne vrijednosti. Ali, najvažnije je da se radi o neprskanom voću. Ako ste sigurni da voće nije tretirano sa raznim pesticidima, možete kao koristiti kao takvo, ali ukoliko niste sigurni najbolje je da ga s korom prvo operete sa sodom bikarbonom i vodom, da se osigurate. Ostavite ga u ovoj mješavini pola sata, prije upotrebe. […]

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.