Torta Čoko-višnja čarolija
Ako želite nakon ručka zasladiti ukusnom poslasticom, ali i pokazati svoje slastičarsko umijeće – ova čokoladna torta je pravi izbor za vas.
Kombinacija čokolade, višanja i slatke pavlake/šlag krema, rijetko koga ostavlja ravnodušnim. Ovaj kolač je jak i zasitan, ali je pravi užitak za čokoljupce. Čoko višnja čarolija se jednostavno i brzo pripremaju i od sastojaka koje uglavnom imamo u kući. Kolač sam pravila sa svježim višnjama, ali se mogu koristiti i zamrznute.
Sastojci :
3 šolje brašna
3 šolje jogurta
1 šolja mlijeka
2 šolje Bonito šećera u parhu
1 šolja ulja
6 kašika Bonito kakao u prahu
1 kašičica Bonito sode bikarbone
100 gr džema od višanja
80 g Bonito šlag pjene
200 gr čokolade za kuhanje
Torta Čoko-višnja čarolija se pripreme:
Mlijeko, jogurt, ulje umutite. Dodajte brašno, kakao i šećer pa dobro promiješajte i izlijte u namašćenu pobrašnjenu tepsiju. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 20 minuta. Premažite džemom od višanja i ostavite da se malo ohladi. Čokoladu otopite u šlag pjeni, pa prelijte preko džema. Dekorisati višnjama.
Stavite u frižider da se torta stegne.
Za prave ljubitelje čokoladnih torti ovo je recept koji se mora probati.
Još zanimljivih članaka pronađite klikom ovdje!
Preporučujemo da posjetite turističko informativni portal www.posjeti.ba
0 Comments