Ukusni čokoladni kuglofi pripremljeni u malim, silikonskim kalupima – idealni popodnevni kolačići.
Tradicionalni kolač kuglof je u stvari prozračno tijesto prepoznatljivo više po neobičnom obliku nego sastojcima koje sadrži. Ne postoji, naime, uniformirani recept za kuglof, ali se zato sve inačice pripremaju u karakterističnom okruglom kalupu izbrazdanih stijenki s rupom u sredini.
Kuglofu se često spočitava da je suh, no kvalitetne i provjerene recepture doskaču tom problemu korištenjem sastojaka odgovornih za sočnost u odgovarajućoj količini poput maslaca ili ulja te voćnih pirea. Neka ove godine vaš stol krasi ovaj kolač jedinstvenog izgleda i bogate povijesti!
Sastojci :
– 180 ml mlijeka
– 115 g maslaca
– 225 g šećera
– 2 jaja
– 60 g kakao u prahu
– 110 g glatkog brašna
– 2 žličice praška za pecivo
– 1 žličica aroma vanilije
– prstohvat soli
Priprema :
Mlijeko zagrijte do vrenja pa dodajte maslac i kakao i miješajte dok se ne otope. Dodajte šećer i kratko izmiksajte da se šećer otopi. Ostavite sa strane da se smjesa ohladi. Zatim dodajte jaje i aromu vanilije pa kratko još izmiksajte smjesu. Na kraju dodajte sol, brašno i prašak za pecivo i kuhačom lagano sve sjedinite.
Smjesu ulijte u kalupe za čokoladni mini kuglofe i pecite 12-15 minuta na temperaturi od 180 stepeni. Čačkalicom provjerite je li tijesto pečeno, i pazite da se ne prepeče.
Ohlađene kolačiće prelijte čokoladnom glazurom, pospite šećerom u prahu ili kakaom i gotovo.
Dobar tek !
Još recepata pronađite klikom ovdje!
Izvor : slatkisvijet.com
1 Comment
Pečeni čokoladni puding - domacin.ba · 28. Januara 2022. at 0:09
[…] zvuči neobično, ali ovaj pečeni čokoladni puding je […]