Iznenađujuće je kako često nam se dešava da kada smo sigurni u svoje ciljeve. Kada znamo tačno kada i kako ih ostvariti, nekako nam to ne pođe za rukom. Najčešće su za to krive okolnosti. Nikako da budemo u pravom trenutku na pravom mjestu. Naučite kako okrenuti novu stranicu u životu.

Ma kako se trudili, uvijek nešto spriječi naš dolazak na cilj i poništi sav naš trud, te na vrati na „početak“. U takvim situacijama često optužujemo okolnosti koje nam ne daju da ostvarimo svoje snove. U glavi se stvori osjećaj bespomoćnosti i uzroke problema tražimo u svemu i svačemu, osim u nama, jer mi ulažemo puno i dajemo sve od sebe. Čak pomislimo da bismo problem riješili, ako se udaljimo od situacije, osobe ili stvari koja nas blokira.

Ipak, ponekad uzroke moramo potražiti u sebi. Iako stvarno želimo uspjeti, mnogo je razloga zašto sami sebe spriječavamo. Postoji realna mogućnost da se bojimo uspjeha, pa podsvjesno stvaramo okolnosti koje nas spriječavaju. Druga mogućnost je da nismo sigurni da je postavljeni cilj zaista dobar za nas, pa sami ostvarenje cilja činimo težim nego što jeste. Ili problemu pristupamo stalno na isti način, koji uvijek daje iste rezultate.

Ako ste i na trenutak pomislili da ste možda vi samo sebi prepreka za ostvarenje cilja, uzmite papir i olovku i zapišite sve što vas blokira. Kada završite bacite papir i s njim i sve prepreke. Onda okrenite novu stranicu. Krenite ispočetka u osvarivanje cilja. Strahovi i sumnje će se pojaviti, ali s novim pristupom ćete spriječiti pojavljivanje novih podsvjesnih blokada. Kada se riješite dijela sebe tj. onog svog sumnjivog dijela, dio vas koji je oduvijek želio uspjeti sada ima priliku to i ostvariti.

Nadamo se da smo Vam pomogli da naučite kada trebate okrenuti novu stranicu u životu

Preporučujemo www.posjeti.ba


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.