Petnaestoga maja 2015 godine, svečano se otvorilo etno domaćinstvo „Hajdučka česma“, smješteno na magistralnom putu M-5 (Bihać – Bosanski Petrovac), u neposrednoj blizini skretanja za Orašac i Nacionalni park Una – Štrbački buk.

[umetnime]

U bogatom prirodnom okruženju pored izvora vode koji datira još iz 1804. godine, smješteno je etno domaćinstvo „Hajdučka česma“.

„Hajdučka česma“ se nalazi na magistralnom putu M-5 (Bihać – Bosanski Petrovac), u neposrednoj blizini skretanja za Orašac i Nacionalni park Una – Štrbački buk.

Etno domaćinstvo sadrži restoran u kojem će se kuhati gotovo svi bosanski gurmanski specijaliteti, kao i jela sa roštilja po ukusnim recepturama i peći mlada jagnjetina sa prelijepih pašnjaka našeg kraja. U sklopu domaćinstva mogu se organizirati razne proslave, svadbe, rođendani, poslovni sastanci kao i odmor nakon posjete Nacionalnom parku Una i Štrbačkom buku.

Pored gastronomske ponude etno domaćinstvo „Hajdučka česma“ vam nudi i prenoćište u luksuznim sobama ili bungalovima, ovisno o vašoj želji. Etno domaćinstvo „Hajdučka česma“ je zamišljeno kao odmorište za svakog putnika namjernika koji će bar da svrati, prošeta i napije se prave izvorske vode iz česme, koja je obnovljena nakon rušenja, a datirala je iz 1804. godine.

Od 15.maja 2015 godine, i svi vi potencijalni putnici i posjetitelji ovog dijela Bosne i Hercegovine možete se uvjeriti u ljepotu i bogatu ponudu etno domaćinstva „Hajdučka česma“.

 

Izvor: bihac.net


armin

Skupljajući savjete i ideje za svoje potrebe došao sam na ideju da se pokrene ovaj portal. Drago mi je da od 2015 pomažemo savjetima.

0 Comments

Komentariši

Avatar placeholder

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mini Cart 0

Your cart is empty.